Delivering to
Brug for hjælp? Find din adresse her
Brug din nuværende lokation
Kunne ikke finde lokation
Gemte addresser

Tapas restaurants

Madkategori

Tapas take away til levering eller afhentning

Tapas ud af huset - Appetitvækkere eller et helt måltid

Tapas, den populære spanske spise, er en blanding af forskellige små retter eller snacks. Retterne kan både være kolde eller varme og meget forskellige i smag og udtryk. Tapas har næsten altid været kæmpestort blandt den spanske befolkning, men i de senere år er tapas også blevet rigtig populært herhjemme.

Derfor kan du selvfølgelig også bestille tapas ud af huset via Takeout. Vælg blandt udvalget af lækre tapas retter, og lad os stå for at få leveret det lige til døren, eller hvor du ellers gerne vil spise din mad.

Historien om spansk tapas

Tapas er et spansk fænomen, som siden er blevet udbredt i det meste af verden. Oprindeligt var tapas faktisk en måde for spanske café- og taverna-ejere at sælge mere alkohol. Tapas kommer nemlig at det spanske ord ‘tapar’, som betyder at dække. Spansk tapas begyndte således som et materiale til at tildække gæsternes glas med sherry eller vin, så frugt-fluerne ikke kunne komme i glasset.

Typisk ville man bruge brød eller relativt saltholdige stykker kød til tildækningen. For når gæsterne spiste den saltholdige spanske tapas, ville de blive tørstige og dermed bestille mere at drikke. Smart ikke?

Med tiden blev den spanske tapas dog mindst lige så vigtig som salget af alkoholen, og i den forbindelse blev tapas retterne og deres elementer gjort mere og mere lækre.

Typiske tapas retter

Som nævnt er brød samt saltholdige kødtyper, som skinke og chorizo, helt klassiske tapas retter. Men der er mange andre små retter, som også falder under kategorien tapas. I det hele taget kan mange forskellige små retter kategoriseres som tapas, men oftest vil det være de klassiske elementer fra den spanske tapas, som man kan finde på menukortet hos caféer og restauranter.

Eksempler på typiske spanske tapas retter:

  • Brød
  • Pålæg: F.eks. Skinke, chorizo, ost, forskellige typer fisk, oliven, peberfrugter
  • Æggekage (Tortillas)
  • Kødboller med sovs (Albondigas)
  • Blæksprutte (Calamares)
  • Ansjoser
  • Rejer med hvidløg (Gambas al ajillo)


Dette er blot et lille udvalg af, hvad man kan forvente af spanske tapas retter. Som sagt vil man også kunne støde på mange andre lækre sager.

Find lækker tapas leveret til døren

Her på siden kan du bestille fra et bredt udvalg af lækker tapas. Fra grillede gambas med salat og syltede fennikel, til grillet gedeost med rødløg og hasselnødder. Eller hvad med brød, oliven, aioli og en god spansk chorizo pølse. 

Sammensætningen kan kombineres på mange måder, alt efter om man er på udkig efter en dejlig blanding af forretter eller en sammensætning, der udgør et helt måltid. Uanset hvad, kan man altid finde sig tilrette med tapas leveret lige til døren.

Hos Takeout kan du bestille tapas leveret til døren, eller hvor du henter hos restauranten. Se bl.a vores muligheder for tapas i København. Hvis du ikke har lyst til vores udvalg af spanske tapas retter, har vi heldigvis også meget andet at byde på. Udforsk vores store udvalg lige her.

Bæredygtig spansk tapas ud af huset med levering lige til døren

Når du bestiller spansk tapas fra Takeout, kan du være forsikret om, at vi gør alt hvad vi kan, for at levere så bæredygtigt som muligt. Det gør vi bl.a. ved udelukkende at benytte eldrevne køretøjer til vores leveringer. 

Med vores mange leveringer rundt omkring i landet, er dette med til at reducere vores CO2-udledning og klimaaftryk drastisk.

Men bæredygtig take away handler ikke kun om klima og CO2-udledning. Det handler også om, at det skal være en bæredygtig forretning for samarbejdspartnere at være en del af vores tjeneste. 

Derfor tager Takeout også en mindre kommission end mange af vores konkurrenter. På den måde bliver den forretningsmæssige bæredygtighed sikret for vores mange samarbejdspartnere.

Så når du får spansk tapas leveret fra os, er det ikke kun en lækker sammensætning af tapas retter. Det er også bæredygtig take away, som er bedre for klimaet og de restauranter vi samarbejder med.

 

Byer med Tapas Restauranter

Vi bruger cookies for at give dig en bedre service. Fortsæt på siden hvis du er ok med dette, eller læs mere om vores cookies her.